Resum Jornada Visita Granges: Origen del que menges. Garrotxa Emprèn 2019.

El dia 28 de març de 2019 es va realitzar la jornada Visita Granges: Origen del que menges, producció i venda, dintre de les activitats organitzades per DinamiG (Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa) en la 5a edició de Garrotxa Emprèn.

Garrotxa Emprèn pretén fomentar la reflexió i donar visibilitat a idees i iniciatives emprenedores i projectes empresarials d’Olot i Garrotxa que amb el suport de tots podran créixer creant noves activitats i generant ocupació.

Visita Granges, com a projecte innovador, va organitzar aquesta jornada amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del fons FEDER amb l’objectiu de donar a conèixer diferents iniciatives i experiències en l’àmbit del cicle curt comercialització, col·laboració entre productors, valorització de produccions locals i promoció de producte agroalimentari mitjançant les visites agroturístiques i el pasturisme.

A la jornada vam comptar amb la participació de Núria Zambrano i Costejà, regidora d’empresa i ocupació de l’Ajuntament d’Olot, així com de Montserrat Colás Orries, cap de l’Oficina Comarcal de la Garrotxa del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Els ponents de la jornada van ser:
– Tolo Mercadal de Farmers & CO (Menorca).
Comercial de Farmers &CO, Unió d’11 cooperatives de les Illes Balears, que neix de la iniciativa de la Cooperativa del Camp de Menorca per vendre els seus productes.

– Jordi Marcé, Producte del Ripollès.
Agrupació que promociona la marca Ripollès i la venda dels seus productes de forma associativa.

– Joan Bassets, Visita Granges i Ecogarrotxa.
President de Visita Granges, associació Origen del que Menges, dedicada a la promoció de productes mitjançant les visites a les granges i obradors de La Garrotxa. Tècnic a Ecogarrotxa, empresa de venda on línia i distribució a domicili de productes ecològics de La Garrotxa i president de Visita Granges.

A la jornada es va parlar de les diferents experiencies de comercialització i distribució de productes agroalimentaris así com la iniciativa Visita Granges que fomenta la conexió entre consumidors i productors mitjançant les visites guiades a les explotacions.

Si estàs interessat en el projecte Visita Granges o bé en la distribució de productes agroalimentaris pots contactar amb nosaltres enviant-nos un mail a info@visitagranges.cat.