La Xiquella premiada en el 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Formatge Manyac de La Xiquella

La Xiquella de la Vall d’en Bas, que participa en el projecte Visita Granges, va ser premiada en el 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.

El passat 15 d’octubre va tenir lloc el 22è concurs de formatges artesans del Pirineu a La Seu d’Urgell en el marc de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

La Fira, de caràcter agroalimentari i d’àmbit internacional és una plataforma de promoció, difusió i projecció exterior dels formatges elaborats als Pirineus. Hi participen productors catalans, aragonesos, bascos, navarresos, francesos i un formatge convidat.

Un jurat format per una quarantena d’experts en formatges es va reunir per tastar i valorar els més de 150 formatges artesans de producció pròpia elaborats en qualsevol territori del Pirineu.

La Xiquella de la Vall d’en Bas va obtenir el Diploma Medalla de Bronze pel seu formatge “Xiroi” en la categoria de formatges de vaca de quallada enzimàtica, i el Diploma Medalla de Plata pel seu formatge “Manyac” en la categoria de formatges de vaca de pasta tova.

Aquests reconeixements se sumen als tres que van obtenir aquest passat mes d’agost al concurs Girona Excel·lent on van ser premiats el formatge curat d’ovella “Cofat”, el formatge de pasta tova de vaca “Manyac”, així com el iogurt natural de vaca.

Tots aquests reconeixements confirmen la bona línia d’aquesta petita formatgeria de la Vall d’en Bas que mira de consolidar-se apostant per productes de qualitat, artesans i de proximitat.

A més a més La Xiquella que és soci fundador de Visita Granges aposta per mostrar com elaboren els seus productes oferint una visita guiada a la granja de vaques lleteres i al seu obrador junt amb un tastet dels seus productes.

Més informació i reserva de visites a:

La Xiquella